Photography: Ivy's Kopiaste.org Brings Us A Lovely Photographic Travelogue to CyprusCuisine: DELICIOUS -- NO-FAIL MODERN CYPRUS EASTER BREAD (“FLAOUNES”)Videography: Come and visit "Cyprus Life" for short movies with places that is impossible not to love

Tuesday, April 28, 2009

Το ΔΕΚ δικαίωσε το Μελέτη Αποστολίδη στην υπόθεση Όραμας

(Phileleftheros) - Λουξεμβούργο: Το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων δικαίωσε σήμερα το Μελέτη Αποστολίδη στην υπόθεση εναντίον του ζεύγους Όραμς. Ο Αποστολίδης είχε κινηθεί νομικά εναντίον του ζεύγους Όραμας επειδή είχαν ανεγείρει οικία σε γη που του ανήκει στην κατεχόμενη Κερύνεια και αρχικά δικαιώθηκε από κυπριακό δικαστήριο. Ωστόσο, πρωτόδικη απόφαση βρετανικού δικαστηρίου υποστήριζε ότι αυτή δεν μπορούσε να εκτελεστεί από τη βρετανική δικαιοσύνη.

Ο Αποστολίδης εφεσίβαλε την απόφαση με αποτέλεσμα το Εφετείο της Βρετανίας να αποστείλει στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων την υπόθεση για τη λήψη τελικής απόφασης.

Σε δηλώσεις του από το Λουξεμβούργο, ο δικηγόρος του Ελληνοκύπριου Μελέτη Αποστολίδη, Κωνσταντής Καντούνας, είπε πως η απόφαση είναι 100% υπέρ των θέσεων του κ. Αποστολίδη.

1 comment:

  1. Να θυμηθούμε ότι πρόκειται για την υπόθεση την οποία είχε υποστηρίξει και «κερδίσει» στα βρεταννικά δικαστήρια η κ. Blair η οποία (με το πατρικό της ως κ. Booth) παραβρέθηκε και στην δίκη στο Λουξεμβούργο ... και την έχασε !!!

    δες (Ms Cherie Booth, also known as Blair, represented the Orams.) και σύγκρινε με (Mr and Mrs Orams, by C. Booth QC, N. Green QC, and A. Ward and B. Bhalla, Barristers,)________________________________________________

    ReplyDelete